keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Kautta Setin falloksen!

Selaillessani vanhasta White Dwarf lehdestä pelaajien keskinäisenä kilpailuna johdettua D&D:tä koskevaa artikkelisarjaa osui silmiini haastavien ansojen ja hirviöhuoneiden keskellä yksi tekstinpätkä jonka nyt irroitan tähän asiayhteydestään.Mielestäni tuollaisen artefaktin löytyminen luolaholvista olisi aika hurjaa Torin vasaran, Humbaban tuijottavan silmän, Ilmarisen vaimon tai Vecnan käden sijaan. En tosin tiedä miten pelaajat suhtautuisivat, ehkä vaivaantuneesti miettien että olen vihdoin ja viimein menettänyt otteeni täysin. Sinänsä tuolle löytyisi paikkansa esimerkiksi sillä köykäisellä oikeutuksella että Howardin Conan-stooreissahan on käärmejumala Set ja Bram Stokerin kauhutarinan The Lair of the White Worm elokuvaversiossa iki-ihana Amanda Donohoe hilluu uskonnollisen rituaalifalloksen kanssa kahjona käärmepapittarena.

Tai sitten jätetään luolaholveista löytyvät fallokset suosiolla 70-luvulle.

4 kommenttia:

 1. Tuo oli siis viileältä 70-luvulta. itselleni tuli mieleen heti Anne Rice:n höttö, jossa käytännössä aseksuaalit vampyyrit pasteerasi ilman värkkejä, koska joku oli aikoinaan ne alkuvampyyrilta nipsaissut pois. Noin se kai meni. Tämä ajoittainen vierailu 70-luvun ropeltamisessa on mainiota viihdettä.

  Lvl:n 8: Pervert

  VastaaPoista
 2. Voin 8-tason Pervertikolle suositella The Lair of the White Worm leffaa, kyseessä on sangen oivaltava ja hirtehinen kauhuseikkailu nimekkäältä taide-elokuvien ohjaajalta joka on aikanaan saanut kriitikot paiskamaan aamiaismurot raivoissaan seinään olemalla niin perinteinen kauhufilmi että sen luulisi tulleen Hammerin tai Cormanin verstaalta. (Teoriani on että Russell tykkäsi ärsyttää ja kohteeksi päätyivät myös ne ihmiset jotka ylistivät hänen muita elokuviaan.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hammerin reitevän kauhun ystävänä mieleeni pälkähtää väistämättä ajatus, että voisiko olla niin, jotta tämä Russell on ohjannut "perinteikkäästi" koska herkkänä sieluna on ymmärtänyt sen formaatin toimivuuden. Tarinalla pitää olla rakenne. Tämä oli selvää jo piinkovien kreikkalaiten kertoillessa tarinoita sotaretkillään nuotion ympärillä toisilleen. Jos tarina ei toiminut, niin kertojaa ei ainakaan varmaan silitelty. Kutkuttavampi ajatus on kyllä tuo ohjaajan halu ärsyttää!

   Lvl:n 8:n Pervert

   Poista
 3. Maanläheinen tulkintasi lienee lähempänä todellisuutta kuin oma villi spekulaationi siitä että kyseessä olisi itsetarkoituksellisten provokaatioiden mies.

  Miehen muut elokuvathan ovat myös hyviä ja niiden provoilu suuntaan tahi toiseen on vain sivutuote.

  VastaaPoista