lauantai 27. maaliskuuta 2021

Pöllökarhurodeo

Hei, siitä onkin aikaa kun olen kommentoinut täällä mitään roolipeleihin liittyvää. Elämme keskellä kriisiä, joka on vaikuttanut myös harrastekenttään. Olen etuoikeutettu siinä mielessä että oma arkeni on täyttynyt hiljaisesta puurtamisesta töiden parissa päivisin ja hiljaisesta puurtamisesta harrasteprojektien parissa iltaisin.

Mitä tulee harrasteeseen jota tämä blogi käsittelee niin tilanne on valitettava. Roolipelaaminen on sosiaalinen harraste joka sopii myös ujoille tai hieman sisäänpäinkääntyneille ihmisille, nyt mahdollisuuksia kasvokkain tapaamiseen ei ole. Roolipelaaminen on juuri sellainen harraste jonka tarjoamaa pakoa arjesta nyt moni kaipaisi. Pelaaminen ei onneksi ole mahdotonta, se on kuitenkin hieman vaikeutunut. Erinäiset VTT-ratkaisut (Virtual TableTop) tekevät mahdolliseksi pelaamisen perinteiseen tapaan - mutta etänä, tilanne ei siis ole ihan toivoton.

Haluan suositella erästä helppokäyttöistä ja ilmaista VTT-ratkaisua, nimittäin Owlbear Rodeota. Se on hyvin yksinkertainen käyttää ja nopea oppia. Lisäksi siihen löytyy myös tukea opasvideoiden muodossa.

Jokaiselle joka vilkaisee yllä olevia tekstiin upotettuja linkkejä suosittelen myös omien nappuloiden tekemistä, siihen soveltuu erinomainen ilmainen verkkopohjainen työkalu Token Stamp. Nappuloita voi tehdä melkein mistä tahansa kuvasta kun riisuu siitä taustan, tämä voi olla vaikeaa jos ei ole ammattimaisia kuvankäsittelyohjelmia, ilmainen ja käyttökelpoinen ratkaisu jota itse olen käyttänyt on PIXLR. Karttoja voi napsia seikkailuihinsa vaikka Miskan karttojen ilmaisosastolta.

Eli tutustu seuraaviin linkkeihin niin pääset aloittamaan helposti omat seikkailusi virtuaalisella pelipöydällä:

Owlbear Rodeo
Token Stamp
PIXLR
Miskan ilmaiset kartat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.