tiistai 23. kesäkuuta 2015

Luther Arkwright roolipelinä jälleen

Bryan Talbot on yksi suosikkejani mitä sarjakuvantekijöihin tulee, hänen sarjakuvansa Luther Arkwright taas on suosikkejani hänen hyvin laajasta tuotannostaan. Suomeksikin käännetty Luther Arkwrightin seikkailut on kiistaton klassikko. Vaikka voin vain arvailla kuinka kuluneelta ilmaisu kuulostaa niin silti on pakko sanoa että kyseessä on suositeltavaa luettavaa jokaiselle hyvästä sarjakuvasta pitävälle. Luther Arkwrightissä itseeni on iskenyt sen tietty brittiläisyys, punk-henkisyys ja Michael Moorcockin teoksista muistuttava multiversumi. Kaikista Moorcockin teoksista useille varmasti lähes tuntematon Rituals of Infinity tulee erityisesti mieleen Talbotin teoksesta. Ensimmäisessä kirjassa Arkwright on salainen agentti joka valvoo useita erilaisia vaihtoehtoisia todellisuuksia entrooppien nimellä kulkevan pahantahtoisen tahon juonilta.

Kyseessä on siis äärimmäisen hyvin roolipeliksi taipuva maailma, sarjakuvan asetelmalla saa helposti aikaan mielenkiintoisia ja eksoottisia ympäristöjä sekä konflikteja Arkwrightin kaltaisten agenttien ja entrooppien välille. Vaatimattoman PDF-muodossa julkaistun ennakkovilkaisun perusteella systeeminä olisi Runequest, ei välttämättä ollenkaan huono vaihtoehto.

Ennakko PDF

Roolipelin julkaisijan tietoja pelistä löytyy tästä klikkaamalla ja alas selaamalla.

1 kommentti:

  1. Vähän mälsää, että ei voi olla yhtä kova kuin Arkwright. Savage Worlds systeemillä Jukka PJ-tyylillä varmasti toimisi paremmin. (Mikä siinä on, että pelaajat ei voi ropeissa olla lähdemateriaalin sankarien tasolla.)

    VastaaPoista