perjantai 7. heinäkuuta 2017

Ropecon 2017 lähestyy

Hei, maan suurin roolipelitapahtuma lähestyy huimaa vauhtia ja vaikka tämä blogi onkin aika varmasti pysyvällä katkolla niin täytyy muutamasta asiasta mainita. Vaikka on mahdollista että tässä blogauksessa mainitut jutut ei vähempää voisi kiinnostaa niin Ropeconissa on jokaiselle harrasteen parissa tai reunoilla pyörivälle jotakin, eli 28-30.7 kannattaa ehdottomasti suunnata Messukeskukseen. Ohjelmaa kannattaa tihrustella täältä.

Ihan tärkeimpänä ja ensimmäisenä uutisena niille jotka ovat uhranneet vuosien varrella aikaansa tämän blogin lukemiseen voin kertoa että lauantaina kannattaa jos ei tule muutoksia harkita kello 15:00 - 16:00 saliin 208 siirtymistä, siellä nimittäin on ohjelma "On tämä balor työmaa - the roolipelin käännöstyö" jossa raotetaan hieman, ja vain hieman salaisuuksien verhoa L&L-projektin ympäriltä. Tämä on ensimmäinen puheohjelmani ikinä mutta en hermoile ihan liikoja koska puhujia on kolme, itseni lisäksi siis Jukka Sorsa ja Miska Fredman. Edellä mainittujen veteraanipelisuunnittelijoiden rinnalla ei hirveästi pelota, molemmilla on takanaan lukuisia puheohjelmia vuosien varrelta. Otsikko viittaa pelikelpoisen käännöksen haasteisiin. Hyvässä käännöksessä ei liiemmin saisi anglismeja viljellä joskin roolipelaajien vakiintuneita ilmaisuja olisi myös hyvä käyttää. Kannattaa poiketa jos Dungeons & Dragons ja erityisesti sen viides laitos on millään tapana läsnä omien kiinnostuksien joukossa tai jos suomenkieliset roolipelit kiinnostavat millään lailla.

Omana tavoitteenani on napata Monica Valentinellin nimmari Firefly-roolipeliin jonka sääntökirjan omistan ja päästä ainakin kuuntelemaan tämän kunniavieraan puheohjelmaa jos mahdollista. Muutoin conin aikana teen ainakin muutamia päivystysvuoroja Turvasatamassa (Käykää moikkaamassa jos näette). Olen myös yleishyödyllisenä eleenä dumpannut hirveän määrän figuja maalauspisteelle, kannattaa käydä kokeilemassa miten kivaa maalaaminen on. Siivoan kaappien periltä myös häkellyttäviä aarteita Ropeconin kirppikselle joten sielläkin kannattaa nuuskia, niin aioin itsekin tehdä. Aion ensimmäistä kertaa viettää ainakin osan tapahtumasta haltiakorvat päässä ja pukeutuneena myös niihin sopivalla tavalla. Olen luvannut myös vetää perinteistä Punaboksi-D&D:tä, eli kaikenlaista tekemistä piisaa.

Itsestäänselvinä vinkkeinä ja tärppeinä täytyy heittää ilmoille että Sotakarjut ilmestyy pian kuin myös Kirottu kirja. Kiinnittäisin huomiota myös siihen että D-oom productsilta on ilmestymässä Taistelupelikirjojen tyylinen Tunnels & Trolls -seikkailu, Jukka Sorsalla on Hood ja muut Myrrysmiesten pelit kovassa demotuksessa Talvipuutarhassa, Merli Juustila pyörittää Planetaario esityksiä jotka 30 min. mittaisina ovat varmasti helposti mahdutettavissa omaan ohjelmaan. Bliaron - Masters of Magic ja Hamstraajat kiehtovat myös näin innokkaana lautapeliharrastajana. Eli kehoitan toistamiseen että ohjelmaa kannattaa selailla ja katsoa mitä kaikkea mielenkiintoista sieltä osuu silmiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.