sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Myyttisistä hirviöistä

Selaillessani White dwarf lehden numeroa 24 osui silmiini eräs myyttinen hirviö jota ei ole liiemmin D&D:ssä näkynyt. Olento on saavuttanut jonkinlaisen statuksen aiheesta käymissäni keskusteluissa esimerkkinä siitä kuinka myyttien käyttäminen lähteenä ei välttämättä johda yhtään sen kummempiin lopputuloksiin kuin pelinjohtajan oma mielikuvitus. Kyseinen olento on siis eräänlainen vasta-argumentti taipumuksella hakea jonkinlaista autenttista myyttisyyttä, mitä ikinä se lieneekään.

David Taylor on jo aikoinaan nähnyt pilke silmäkulmassa vaivan tämän Plinius vanhemman Naturalis historiasta ja Aberdeenin bestiaarista tutun olennon tuomisesta luolastonkaluajien tietoisuuteen.


3 kommenttia:

  1. Tulee mieleen Tremors 3:n assblasterit, jotka myös lentää päästelemällä kaasuja.

    VastaaPoista
  2. Siinä on kyllä todellinen laatuelokuva, toisaalta jos on tekemässä jo kolmatta elokuvaa jättimäisistä tappajamadoista niin niille voi vaikka antaa siiventyngät ja kyvyn lentää pieremällä. Tappajahai 3 olisi varmasti parantunut viihteellisenä katselukokemuksena antamalla haikalalle siivet ja patopaineputken tavoin käyvän ruuansulatuksen.

    VastaaPoista
  3. Tappajahai: maalla, merellä ja ilmassa! Miksi kukaan ei ole vielä tehnyt tuota leffaa?

    VastaaPoista