torstai 28. kesäkuuta 2012

12 varastettavaa asiaa Vornheimista

Hankin aikanaan Vornheim kaupunkilähdeteoksen vieraillessani LotFP:in kauppapöydässä Ropeconissa. En ole katunut hankintaa koska kirja on pullollaan taulukoita, kuvauksia ja sekalaista sälpettä joka on osoittautunut hyödylliseksi tuomaan lihaa luiden ylle Denethixin kaupunkiin peluuttamassani ASE:ssa.

Vornheim lähdeteoksen tekijän aivotuksia löytyy Playing D&D With Porn Stars blogista. Tuolla käynti ei välttämättä ole viisainta työajalla koska mies esittelee siellä satunnaisesti myös leipätyöhönsä liittyvää kuvastoa, ymmärrettävää kai sinänsä koska tinkimätön promootio lienee jokaisen viihdealan ihmisen elinehto.

Tässä kirjoituksessa listaan 12 hyvää juttua Vornheimista jotka on helppo kääntää ja soveltaa melkein mihin tahansa fantasiakampanjaan. (Kuvat Flailceratopsia lukuunottamatta eivät ole Vornheimista, lähde tiedostonimessä.)1. Teatteri joka pohjaa muinaisten liskomiesten oopperoihin, näytöksissä juonen avainkohdat ratkaistaan rituaalisin taisteluin. (Sivu 7)

2. Ping Fengin kirottu eläintarha, seikkailu joka keskittyy omituisiin otuksiin. (Sivut 16-23)

3. Flailceratops, dinosaurus joka sarvien sijaan heiluttelee valtavaa murskauskuulaa. (Sivu 23)4. Kohtaamiset, erityisesti apina joka on koulutettu varastelemaan.
(Sivut 54-55)

5. Hämärät maagiset vaikutukset, kuten vaikkapa se että loitsijan ottaessa jalat alleen tekee yksi hänen silmistään samoin eli hyppää silmäkuopasta kasvattaen hämähäkin jalat ja jää taistelemaan. (Sivu 60)

6. Jumalten shakki, pelisessioiden välillä pelattavan lautapelin tilanne tulkitaan kampanjaan vaikuttavina muutoksina. (Sivu 43)7. Minifantit, kissanpennun kokoiset lemmikkeinä pidettävät elefantit. (Sivu 19)


8. Hitaat lemmikit, pösähtäneiden aristokraattien tapa osoittaa kiireettömyyttään on hankkia eksoottisia mahdollisimman hitaita lemmikkejä kuten etanoita tai kilpikonnia. (Sivu 7)

9. Pösähtäneitä aristokraatteja arpova taulukko. Esimerkiksi yksi satunnainen aristokraatti: Geneviene Von Korg joka kiristää useilta EPH:ilta rahaa ja palveluksia, hän on hallitsijan vakoojamestari ja hänet tunnistaa lumileoparditurkiksista ja kultaisesta monokkelista.
(Sivut 46-47)


10. Naamioiden festivaalin aikana jokaisen kaupunkilaisen täytyy naamioitua. Uskomuksen mukaan se johtaa kaupunkia uhkaavan demonin harhaan koska tämä uskoo tulleensa väärään kaupunkiin. (Sivu 7)


11. Satunnaistaulukko kauppiaista, kuten vaikkapa naispuolinen kääpiö joka varaa harvinaisia maagisia esineitä ja simaa suosikkiasiakkailleen. (sivu 52)

12. Satunnaiset tavernat ja ajanvietteet, kuten vaikkapa Synkkä Kuningatar, taverna jonka vetonaulana on vitsikilpailu ja paikan huhutaan olevan salakuljetusliigan kokoontumispaikka. (Sivu 62)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti