keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Lemurian peruskonsepti

Olen pyrkinyt tiivistämään uuden kampanjamaailman suhteen pallottelemani ideat lyhyeksi "myyntipuheeksi" jonka avulla pelaajat pääsevät nopeasti jyvälle siitä missä mennään. Jonkinlaisina inspiraatioina tai ideavarkauksien kohteena voisin sanoa koko kampanjalleni toimineen seuraavien blogauksien Beyond Vinland ja A Lust for Lustria.

Lemuria
Viikinkejä! Amatsooneja! Kääpiöheimolaisia! Luolamiehiä! Kahdella jalalla käveleviä älykkäitä liskoja ja sammakoita! Viidakon peittämiä rauniokaupunkeja! Ihmissyöjäapinoita! Jättiläiskäärmeitä! Vampyyrisiä puusammakoita! Dinosauruksia!

Hyperborealaisten vaniirien pitkäveneet kyntävät meriä kuljettaen simanhajuisia partaisia sotureita kullan ja kunnian perässä viidakon peittämään Lemuriaan. Sarvikypärät tanassa kulkevien soturien perässä seuraavat uutta elämää vihreässä ja vehmaassa maassa etsivät uudisasukkaat. Perillä heitä kaikkia on vastassa vihreä helvetti täynnä hirviöitä ja vaaroja. Kaiken lisäksi paikka on jo asutettu. Paikalliset kuten amatsoonit ja kääpiöheimolaiset eivät ole kauhean ilahtuneita uusista naapureistaan. Konflikti, seikkailu ja tuntematon kutsuvat!

6 kommenttia:

 1. That picture alone would be enough to interest me--you sure come up with cool art I've never seen before. A world like you describe seems more exciting than the usual stuff in FRPGs.

  VastaaPoista
 2. When digging though 1980's gaming material I stumbled numerous times to Warhammer's Lustria that seemed more and more interesting as setting. FightingFantasist and Jeff Rients have in their blogs described campaigns and consepts in similar theme which has inspired me to try something like that with my own spin on things.

  Picture is from AD&D module I2 Tomb of the Lizard King, one of the modules I think would fit nicely, or at least portions of it would in the "lost world" type of campaign.

  VastaaPoista
 3. Uuh! Kuulostaa hyvältä. Miten on tarkoitus pelata ja missä, ts. pääsekö mukaan kokeilemaan?

  Tuli mieleen että Harry Harrisonin West of Eden voisi toimia hyvänä inspiraatiolähteenä: http://en.wikipedia.org/wiki/West_of_Eden. Se ei ole tyylilajiltaan varsinaisesti pulpia vaan enemmän realistista scifiä, mutta hienoja ideoita ja tunnelmaa se on pullollaan. Tosin luin kirjan varmaan 20 vuotta sitten niin muistikuvat ovat vähän hatarat...

  VastaaPoista
 4. Tämä osoitettu mielenkiinto on erittäin kannustavaa mutta Lemuria on olemassa tällä hetkellä vain pöytälaaatikkoprojektina, pöytälaatikko sattuu olemaan vain avoinna ja sen sisältö vapaasti tarkasteltavissa. Normaali sykli näillä hajanaisilla ajatelmilla ja niiden pohjalta tehdyillä rakennelmilla on itselläni ollut tehdä paperilla epämääräisiä muistiinpanoja ja jossain vaiheessa heittää ne roskiin tuskastumisen iskiessä.

  Olen tällä julkisella kirjoittamisella pyrkinyt rikkomaan sykliä että saan tehtyä jotain mistä lähteä liikkeelle. Suunnitelmani on kasata jonkinlainen runko tai nippu muistiinpanoja ja pelata vakiintuneella peliporukallani sitten joskus tulevaisuudessa kun on aikaa. Olen kauhean nurkkakuntainen ja sulkeutunut mitä tälläisen egoistisen posottamisen ulkopuolelle tulee.

  Olen aina pitänyt Harrisonin tieteispuolesta, tuo West of Eden on ollut pitkään harkinnassa. Sen kanssa voisi kyytipojaksi sopia The Hammer and the Cross myöskin ideoiden nappailua varten.

  VastaaPoista
 5. Heh, juuri luen The Hammer and the Crossia ja varastelen siitä ideoita ;)

  Roolipelisilmälasit kun pistää päähän, niin siinä on paljon hyvää juonenkuljetuksen tasolla, kun ei koskaan tiedä "kummalle puolelle" päähenkilö Seth päätyy. Kirjan maailma on useimpiin fantasikirjoihin (joka se ei siis ole) verratuna sopivan avoin ja harmaasävyjä täynnä, niin että sen ideoita ja hahmoja voi käyttää hiekkalaatikkopelin taustamateriaalina.

  Onkohan suomalaiselle "osr-skenellä" meneillään mitään säännöllistä nettipelaamista? Itse olisin ainakin kiinnostunut pelailemaan eri tyyppien kanssa ja oppimaan muilta. Jenkkienkin kanssa pelaamista olen miettinyt, mutta vielä en ole uskaltanut ylittää kielimuuria.

  VastaaPoista
 6. En tiedä pelaileeko kukaan netin välityksellä, olen muutenkin ehkä tietoinen parista aktiivisesta porukasta ylipäätään.

  VastaaPoista