torstai 31. lokakuuta 2013

Lännen lokareille

Olen aika ajoin uutisoinut blogissani mielenkiintoisista joukkorahoitteisista kampanjoista. Periaatteeni tämän ilmaisen markkinoinnin suhteen on ollut että melkein mikä tahansa joka kiinnittää huomioni ja liittyy jollain tapaa roolipeleihin ja niitä ympäröiviin harrasteisiin ja populaarikulttuuriin voi tulla mainituksi. Viimeisin huomioni kiinnittänyt tuollainen projekti on Shadows of Brimstone lautapeli. Pelin on tarkoitus olla yhteistyönä luolastojen koluamista villissä lännessä ja luolastojen örkkeinä hääräävät Cthulhu mythoksesta muistuttavat lonkero-otukset. Eli hauskaltahan tuo vaikuttaa vaikkakin aika tyyriiltä. Yksi hirviötyyppi näyttää jopa olevan pelkkä maasta esiin puskeva puskeva lonkero. Tuosta yksityiskohdasta tulee kyllä valitettavasti koomisempi mielleyhtymä erääseen videopeliklassikkoon. En tiedä onko se vain omien kiinnostuksieni kapea sektori mutta lehmipohjat tuntuvat nykyään paimentavan enemmän lonkeroita kuin karjaa. Roolipelien saralla esimerkiksi Deadlands on liikkunut jo saman tapaisessa oudossa lännessä pidempään.

Shadows of Brimstone rahoituskampanja

2 kommenttia:

 1. Luolastojen koluamista villissä lännessä? Kuulostaa...hmm...pöhköltä.
  Villissä lännessä taistellaan karjavarkaita vastaan, ollaan karjavarkaita, pankki- tai junarosvoja, joudutaan kahnauksiin intiaanien kanssa, ajetaan jokilaivalla Mississippiä, jne.
  Arkkityypit kunniaan, sanon minä. Jos peli sijoittuu villiin länteen, sen täytyy tuntua Tex Willeriltä, ei D&D:ltä tai Cthulhulta.
  -Lassi

  VastaaPoista
 2. Deadlansissa meidän kamppis silloin aikanaan alkoi ehkä juuri niiden alati määrältään ja merkitykseltään kasvavien fantastisten juttujen takia natista liitoksistaan. Teillä oli sinä koko aikana ihailtavan paljon itsekuria että ette kiinnittänyt huomiota siihen jos jossain kohtaa kulissit romahtivat kesken näytöstä ja kirvesmiehet nikkaroivat uusia lavasteita ja väärän esityksen porukkaa toikkaroi estradille.

  VastaaPoista