perjantai 12. syyskuuta 2014

Hienot wanhat kannet uudelle pelille

Roolipelien kuvituksessa on joitakin ikonisia taideteoksia, Larry Elmoren kansi Punaboksiin, David Trampierin kansikuva AD&D:n ensimmäiseen laitokseen ovat tunnettuja esimerkkejä jotka soittelevat monen sielun kieliä lupauksillaan vaaroista ja seikkailusta. Itselleni erityisen suuren vaikutuksen taiteena teki kotimaisen roolipelilehden Seikkailija eräs kansikuva. Tämä Petri Hiltusen työ uhkuu jonkin muinaisajan sankarrunoelman henkeä ja vaaran tuntua.Teos on kummitellut päässäni ja mielestäni se sopisi hyvin vaikka jonkin pelin kanneksi. Erään Jeremy Deramin blogissa tuli vastaan vain tovi sitten lukemisen arvoinen juttu joka antoi itselleni kimmokkeen tehdä jotakin. Sen sisältämä ohjeistus kannattaa lukea äärimmäisen tarkkaan jos tämän kirjoittelun lopussa olevan kuvan lataa aikeissa tehdä sillä jotakin. Painotan sitä että fanien tekemät kyhäelmät on syytä pitää yksityisenä eikä alkaa leikkimään bisnesmiestä.

D&D 5E Basic Rules - Lulu Cover

Luettuani artikkelin fanien itse väsäämistä kansista tein omaan käyttöön klassisesta kannesta korkean resoluution painokelpoisen kuvan. Pyörittelin jonkin aikaa käsiäni ja mietin sitä että ilman lupaa ei voi painolaatuista materiaalia toisen töistä (eli Petri Hiltusen) jakaa vaikka olisi kuinka vain faniprojektista kyse. Päätin rohkaistua kysymään Petri Hiltuselta luvan ja melkein saman tien sen sainkin. Kuva on siis Petri Hiltusen omaisuutta ja sitä ei ilman lupia mihin tahansa voi käyttää tai alkaa sillä rahastamaan.

Eli seuraavaa kansikuvaa saa levittää mutta missään nimessä siitä ei saa periä maksua, ei edes mitään maksa mitä jaksat juttuja tai kainoja osoituksia mihinkään tippipurkkiin päin tai edes minkäänlaista vaihtotaloutta. Syytä olisi myös mainita että Petri Hiltunen on tehnyt alkuperäisen taideteoksen.

Linkki painokelpoiseen kansikuvaan

Linkin takaa löytyy työkaluvalikosta vaihtoehto Lataa ja jos tallentamasi tiedosto ei ole 5292 kuvapistettä leveä ja 3375 korkea PNG-kuva olet tehnyt jotain väärin ja suosittelen yrittämään uudestaan. Kuvan lataaminen voi vaatia googleen kirjautumisen, bloggeriin en sitä saa ladattua koska valitettavasti tämä palvelu typistää noin suuret kuvat.

2 kommenttia:

 1. Upea kansi, tuosta soturin lookista irtoaa hieman Ankh-tyylisiä viboja - Praedorista nyt puhumattakaan! Vuodelta 1991?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kypärän tyylittely tuo itselleni mieleen Jack Kirbyn fantasiat kuten hänen retrofuturistisen Asgardinsa. Toisaalta jos tuon kypärän valaisi niin se sopisi sellaisenaan varmaan vaikka modernin taiteen näyttelyyn.

   Kyllä, missään ei näy vuosilukua muuta kuin vuonna 1990 tehdyissä kuvituksissa, oman ajoitukseni mukaan lehti on siis vuodelta 1991 koska kirja-arvosteluissa näyttäisi olevan Conan Cimmerialainen joka ilmestyi suomeksi 1991 ja takakantta komistaa vuonna 1991 ilmestyneen Astran koko sivun mainos.

   Poista