keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Taas uusi laitos Sotavasaraa

Warhammer Fantasy Roleplayn ensimmäinen laitos lienee yksi kestosuosikkejani ihan sellaisenaan. Pelistä on tosin ilmestynyt vuosien varrella useita uudempia versioita ja jälleen olisi tulossa yksi. Ensimmäisen laitoksen jälkeen on nähty säännöiltään siistitympi toinen laitos, lautapeleistä kirjanpitoon, inventaarionhallintaan ym. oppia ottanut kolmas laitos ja epävirallinen toisen laitoksen versiointi Zweihänder.

Toinen laitos ei innostanut minua koska maailmakuvaus päivitettiin niille linjoille jonne se oli Warhammerin figupelissä kulkenut lelufirman johdolla. Se mikä on suunniteltu miellyttämään 12-vuotiaita poikia ei välttämättä hirveän hyvin uppoa varttuneempaan roolipelaajaan. Games workshopin linja on vain ollut niin kovin vakava, huumorintaju vaatii ikää. Esimerkiksi Enemy Withiniä pelatessa vaikka pidän naaman peruslukemilla on seikkailuissa huonon huumorin elementti mukana ihan tekijöiden sisäänkirjoittamana. Kolmas laitos Sotavasaraa kiehtoi minua todella mutta siinä oli oikeasti todella kallis roolipeli jossa ei ollut mitään taetta siitä että investointi osoittautuisi minkään arvoiseksi.

Neljäs laitos näyttäisi huhujen mukaan tulevan Modiphiukselta, ainakin esinvaikutelmaltaan oikean sielunelämän ja kulttuuripiirin parista. Firman roolipeli Achtung! Cthulhu joissa tapellaan natseja ja Cthulhua vastaan, uudelleen eloon herättämä Mutant Chronicles ja Thunderbirds nukkeanimaatioon pohjaava lautapeli herättävät mielikuvan juuri oikeanlaisesta isännästä Warhammerille. Eihän Mophidius tietenkään ole 80-luvun Games Workshop tai ensimmäisen laitoksen uusintapainoksia ottanur Hogshead, enkä näin toivokaan mutta näyttää arvostavan juuri oikeanlaisia asioita.

Huhuja neljännestä laitoksesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti