torstai 8. maaliskuuta 2012

Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa

Viime sunnuntaina Jukka ehdotti vaihteeksi eri peliä pöytään koska hänellä oli idea seikkailusta. Koska inspiraatioon täytyy tarttua silloin kun se iskee pistimme perinteiset sunnuntain pelituokiot jakaen kahdelle kampanjalle jossa toisessa ovat tyylilajina "säilät ja musketit" Solomon Kane tarinoiden pimeässä maailmassa ja ajanjaksossa kun toinen on varattu "robotteja ja luolamiehiä" tyylilajin seikkailuille. Eli ASE ja Solomon Kane kampanjat lähtevät molemmat pyörimään ja täysin erilaisina ne tarjoavat tietenkin erilaisia pelielämyksiä.

Aloitimme uuden Savage Words systeemillä pyörivän kampanjan luomalla hahmot, jotka kaikki kävivät viereisessä huoneessa pelinjohtajan soolona vetämän intron läpi. Koska kaikissa oli jotain erilaista koskien eri hahmoja jää intron sisältö raportoimatta mutta lopputuloksena kolme erilaista ilmeistä isänmaanystävää seisoi ällistyneenä tuijottaen toisiaan keskellä ylellisesti sisustettua huonetta. Väkevä ylämaiden mies claymorensa kanssa, eli selvä ammattisotilas, yöpuvussaan oleva yliopistomies ja erikoinen tuliluikuin aseistautunut mies jonka kasvoissa oli jotain erityisen mieleenpainumatonta, eli joku päivänselvä hämy. Riistanvartijana hiljaiseloa viime päiviin viettänyt ylämaan mies oli oma hahmoni ja rikkoi jäätä esittäytymällä muille jotka myöskin uskaltautuivat esittäytyä etunimillään ja hermostuneen tuokion jälkeen tutkailla huonettaan. Ikkunasta ulos katsomalla selvisi että Lontoo oli kyseessä, muu tutkailu paljasti vain häkellyttävää vaurautta ja pöydälle "unohtuneita" vieraskielisiä papereita.

Kesken hermostuneen vehtaamisen sisään astelee kenenkään huomaamatta tummapukuinen mies joka katselee kolmikkoa arvioivasti. Lyhyen esittäytymisen jälkeen meille käy ilmi että hän on itse Sir Francis Walsingham. Hän antaa jalomielisesti mahdollisuuden kieltäytyä hengenvaarallisesta tehtävästä johon kruunu kieltää osallisuutensa jos kiinnijääminen ja kidutus on kohtalona. Kukaan ei kieltäydy lyhyestä empimisestä huolimatta, kyseessä mitä ilmeisimmin on kolme kruunulle yli tarpeen ja pyydetyn uskollista alamaista. Hieman itseriittoisesti Sir Walsingham toteaa tietäneensä vastaukset jo ennalta koska jokainen oli valittu huolella myös luonteenpiirteidensä vuoksi.

Joukko saa yksityiskohtaisen selostuksen Espanjassa rakenteilla olevasta suuresta projektista, valtavasta määrästä arsenaaleja joissa varustetaan laivoja. Saimme kuvailun eräästä arsenaalista, kaupungista, kontaktistamme, vakoojien käräyttämisessä kunnostautuneesta espanjalaisesta munkista, paikallisesta mahtimiehestä ja hänen kevytkenkäisestä vaimostaan. Aikaa varustautua tulee olemaan vähän ja lähtö on pikainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti