lauantai 3. maaliskuuta 2012

Outoja leluja

Harrastukseni alkuajoilta jaan monia muistoja muiden ikätoverieni kanssa Heroquest lautapelistä, Taistelupelikirjoista ja ensimmäisistä suomennetuista roolipeleistä kuten Punaboksista mutta on yksi juttu josta en ole kauheasti muilta kuullut. Paikallisessa Info-kirjakaupassa oli lautapelien ja roolipelien lisäksi myynnissä leluja, ja näiden lelujen joukossa oli AD&D-tuoteperheen toimintahahmoja paksun pölykerroksen alla. Mieleenpainuvin oli käärmeenpään muotoinen linnake jota pidin pelkkänä Masters of the Universe kopiona. Kyseinen liike oli muutenkin paikallisen roolipeliharrastuneisuuden tukija mutta kyseiset lelut olivat kaikkein kummallisin juttu, missään muualla en niitä nähnyt myynnissä. Harmillisesti en itse niitä arvostanut enkä hankkinut.


Seuraava kuva on haettu netistä aikanaan, alkuperä tuntematon:

2 kommenttia:

 1. LvL.8:n Pervert tarjoaa:

  http://www.youtube.com/watch?v=1xCobHwqYCU

  Muistan noita leluja olleen tosiaan Infossa. Sellainen hämärä muistikuva myös läikkyy mielessäni, että ko. lelut olivat kaikki melkoisissa paketeissa. paketissa oli hahmo ja ratsu tms., joten hintakin olikin skloddeille liikaa.

  VastaaPoista
 2. Hulvaton video, viralliset D&D tai Pathfinder miniatyyrit ja figuurithan näyttävät ihan noilta taktisiin miniatyyritaisteluihin vihkiytymättömille. Onneksi figuihin hassahtamiseni on pysynyt suhteellisen aisoissa.

  Kalliita kuin mikä ne AD&D lelut olivat, kyseisen liikkeen omistaja ei tarkan markan ajan yrittäjänä lelupuolella hirveästi hintoja laskenut joten tavara säilyi hyllyssä koskemattomana vuosikausia, tomukerrosten peittämistä pinoista originaaleja Star Wars leluja olisi varmaan saanut tuo videon kaveri hepulin.

  Eräässä askarteluliikkeessä olen nähnyt n. 5 cm korkeita kovatinaisesta lejeeringistä valettuja tinasotilaita aiheenaan mm. ritarit ja historialliset kuuluisuudet kuten Henkka kahdeksas ja Neitsytkuningatar, ne eivät kärsineet leluisuudesta mutta voi hyvä tavaton sitä pensseli kädessä uurastamisen määrää jos niitä myllynkivikauluksisia ja röyhelöpukuisia kuninkaallisia alkaa maalaamaan. Siinä pitäisi alkaa varmaan vakauttamaan kättä jollain kovilla aineilla että ei suti lipeä kun alkaa jotain Elisabetin hiuslaitetta pensselöimään.

  VastaaPoista