maanantai 18. helmikuuta 2013

Akuutti anemia

Uuden yhtiön laivalla on pitkä matka etelään edessä ja aloittelevan kapteenin Kurzin ohjaksissa on mahdollisuus parempaan elämään. Jokimatkalle on lyöttäytynyt mukaan myös Renate joka on iskenyt silmänsä nuoreen ja supliikkimiehenä kunnostautuneeseen Siegfriediin.

Sekalainen seurakunta aloittaa matkanteon mahtavaa Reik-virtaa pitkin. Hyvin pian vastaan osuu pulaan joutunut jokilaiva. Kapteeni Dampferin laivalla ongelmana kaksi aneemista miehistön jäsentä. Joakim tutkii potilaat huolella ja toisella huomataan pienet puremajäljet kaulassa. Tällä väin Eldir tutkii laivaa ja huomaa oudon kontin joka on sinetöity vaakunaleimoilla. Garil tunnistaa tietämyksellään ihmisten Keisarikunnan historiasta ja aatelista että sineteissä on 300 vuotta sitten kolmen keisarin aikana sammuneen Graf Orlokin suvun vaakuna.

Lastia aletaan tutkia tovin suostuttelun jälkeen ja kontista löytyy kaksi arkkua. Ensimmäinen arkku on täynnä maata. Teoria oudoista puutarhanhoitoon tykästyneistä aatelisista saa kannatusta kunnes toinen arkku avataan. Toisessa arkussa on kalpea vainaja hienoissa vaatteissa, hänellä on sangen ulospäin työntyvät ja terävän näköiset hampaat sekä veriroiske poskellaan.

Ruumis nostetaan arkussa laivan kannelle. Auringonvalon osuessa kuolleeseen herrasmieheen alkaa se polttaa ruumista omituisesti kuin sisältäpäin lähtien ja vieläpä täysin tuhkaksi. Tuhkat kaadetaan jokeen ja palveluksena Dampferille arkut täytetään joentörmältä kannetulla maa-aineksella ja kontti suljetaan. Dampferille annetaan vinkki peliliikkeeseen että käy kierrättämässä kontin seuraavan kaupungin tullauspisteen kautta jotta voi tullin leimojen avulla väittää vain tullimiesten säheltäneen lastin kanssa. Matka jatkuu tämän merkillisen sattumuksen jälkeen hyvää vauhtia.

Päivän kuluttua joella tulee vastaan toinen outo kohtaaminen. Kaksi kääpiötä Thingrim ja Belegol kahlaavat vastaan ja selittävät tarvitsevansa apua viestitornin rakennustyömaalla, aseistettua ja pystyvää sellaista. Garil ottaa pyynnön vastaan ja muut lämpenevät kuultuaan palkkion, kultakruunu päivässä ja homman lopussa vielä 50 jaettavaksi miten parhaaksi katsotaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti