Olen vuosikymmenien varrella pelannut lukuisia fantasiakampanjoita kaikenlaisissa hämärissä osittain keskiaikaisissa tai renesanssin puolelle kurottavissa maailmoissa ja kokemukset ovat olleet vaihtelevia. Esimerkiksi Warhammerin maailmasta tulee usein mieleeni että toimisiko sen varhaisrenesanssi paremmin sijoitettuna fantastisen melkein kuin Euroopan sijaan paremmin vaikka fantastisessa Euroopassa? Lukiessani arvovaltaisten lähteiden suosittelemaa Warhammer-kirjaa A Spell of Empire: The Horns of Tartarus jossa tekijänoikeussyistä on höpömaailman sijainnit korvattu "oikean maailman" sijainneilla ja Kaaoksen voimat Tartaruksen voimilla yhtään fantastisessa säästelemättä olen taipuvainen tulemaan pohdinnoissani tulokseen että oikea maailma kieron fantasialinssin läpi katsottuna on parempi kuin fantasiamaailma Ronkun Korvineen, Sigmarin nimeen heiluvine pappeineen ja Nurgleineen. Olen Ars Magican hillityn lähestymisen lisäksi pelannut ja pelinjohtanut yhdessä kotikutoisessa D&D-kampanjassa joka sijottui fantasiakeskiaikaiseen Eurooppaan. Kyseinen kampanja oli aivan kajahtaneen menon saattelemaa rytinää jossa D&D 3.5 laitosta kolattiin nupit kaakossa, tulokset olivat lupaavia mutta jäin kaipaamaan jotain hieman hillitympää.
Ajanjakso jolle sijoittaisin kampanjan olisi jossain välillä 500-1400 eli keskiajalla ja jossain Euroopan lähistöllä. Myyttiset saaret joita tuntuu piisaavaan folkloressa ovat maailmanrakentajalla turvallinen valinta. Lähestymiseni ei ole maailman originaalein koska esimerkiksi Isle of the Unknown on kulkenut näitä polkuja. Tuo värikäs ja kaunis roolipelikirja tosin jätti minut täysin tyhjäksi ja tuntui lähinnä kokoelmalta satunnaisgeneraattorilla arvottuja hirviöitä.
Olen miettinyt että kampanja sijoittuisi myyttiseen Hy-Brasiliaan josta käyttäisin mielelläni nimeä Breasal muuten ajatus ja pöydän ympärillä vitsailu karkaa sambakarnevaaleihin ja hytkyviin sulkakoristeisiin. Lähistöllä sijaitsee tietenkin myyttinen Mamin saari joka liiallisen humorismin välttämiseksi tunnetaan nimellä Asmaidas. Muita inspiraation lähteitä voivat olla esimerkiksi myyttinen Pyhän Brendanin saari, Arthuriaaninen Lyonesse kuin mahdollisesti myös Jack Vancen Lyonesse kirjasarja josta en vielä ole löytänyt tätä kirjoittaessa halpaa paperikappaletta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.