torstai 25. huhtikuuta 2013

Aikajana

Melkein jokaisessa fantasiakirjassa ja aika monessa roolipelikampanjassa on jokin mieletön maailmanhistoria jonka tapahtumat asettuvat siististi aikajanalle. Itse olen miettinyt vastaavaa omaan fantasiakampanjaani. Maailman on kaikesta vuosilukujen pyörittelystä huolimatta kuitenkin tarkoitus olla anakronistinen ritariaikojen fantasia. Vanhahtavat lyhenteet ja kuten myös tietynlainen omituisuus ovat lyhyessä aikajanassa itsetarkoituksellisia, sen siitä saa kun sotkee Clark Ashton Smithin Hyperborean sykliä Ussherin–Lightfootin kalenteriin.

11700 eKr. Breasalin vanhat rodut saapuvat jäätiköitten alle peittyvästä Hyperboreasta.

4004 eKr. Ensimmäinen aika päättyy ja ihmiskunta ilmaantuu maisemiin. Haltiat, kääpiöt ja monet muut ovat vanhoja rotuja jo näihin aikoihin.

1206 eKr. Tuntematon ihmisheimo alkaa asuttaa Breasalin saarta.

600 eKr. Keltit saapuvat Breasaliin.

43 jKr. Roomalaiset saapuvat Breasaliin.

410 jKr. Roomalaiset lähtevät Breasalista.

400-500 jKr. Anglosaksit alkavat asuttaa Breasalia.

793 jKr. Viikinkien invaasiot alkavat Breasalin rannoilla.

3 kommenttia:

  1. Voisiko paikalla olla ennemmin anakronistinen historia omanaan? Vosihan siellä olla roomalsiet käyneet/jääneet ja kaiken maailaman saksit pyörineet. Nythän tuo muistuttaa erään saaren historiaa muutenkin. Miksi siis nimetä se uudelleen kun kaikki tietää mistä puhutaan. Ideasi on hiivatin hyvä, ja sille soisi viitekehyksen joka ei kahlitse kuten tuo saaren historiaan kytkeminen kahlitsee.

    Lvl:n 8 Pervert

    VastaaPoista
  2. Aivan totta turiset eihän tuon kuitenkaan tarkoitus olla paralleeli Britannia, vielähän en ole tosin lyönyt mitään lukkoon. Tosin Britannian kanssa rinnakkainen kehitys luo tiettyjä kiinnekohtia joista lähteä rakentamaan. Esimerkiksi viikingit riehuivat tällä merialueella niin ne simaparrat heiluvat varmaan Breasalin rannoillakin.

    Olen kyllä miettinyt tuota Roomalaisten lähtöä, että siinä voisi olla yksi kohta johon kiinnittää huomiota. Tiettyä asiaankuuluvaa haamusaarten ympärille leijuvaa glooriaa loisi se että Rooma ei koskaan lähtenyt tältä saarelta.

    Villimpää heittoa tosin on esimerkiksi 1206 eKr. poppoo joka liityy pronssikauden päättymiseen Euroopassa, merikansojen tuhoihin ja Israelin kadonneisiin heimoihin kuten Danin heimoon.
    (Tämä esihistoriallinen osuus tuomaan mielenkiintoisia raunioita jossa basiliskit loikoilevat murtuneilla pilareilla.)

    VastaaPoista
  3. En tarkoita tietenkään sitä että Breasalissa olisi meneillään vuosisatoja jatkuneet toogabileet jossa kaikki kiroavat kautta Jupiterin vaan sitä joku paikallinen mahtimies on ottanut vallan siinä vaiheessa kun muualla roomalaiset ovat lähteneet ja pimeä aika on alkanut vallita.

    1206-600 eKr. kukoistanut poppoo voisi aivan hyvin vaikka ollut ja kukoistanut ihan roomalaisten saapumiseen saakka 40-jotain, sillä kuin hörhöteorioissa Danin kansa voisi olla Danun kansa joka saapui Britteinsaarille lännestä.

    Asmaidas taas on merestä pistävä tuliperäinen saari jossa majailevat jäänteet haltioiden ja kääpiöiden muinaisista kuumissa oloissa viihtyvistä orjuuttajista.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.