lauantai 24. marraskuuta 2012

6½ rohkeata miestä

Maanantaina kirjoitin ensimmäisen kerran juuri edeltäneenä viikonloppuna aloittamastani WHFRP-kampanjasta. Nyt on aika esitellä majatalossa tavannut dramatis personæ.


Franz Grosz
(Atte)
Leveälierisen hatun ja sadeviitan alla luimistelee 36-vuotias pitkän elämäntyön muulivankkurien kuljettajana tehnyt mies. Franz on vain 163cm pitkä mutta hyvin leveäharteinen ja huomattavan lihaksikas. Leveä ruumiinrakenne, lumenvalkoiset hiukset, alkava pälvikalju ja mursuviikset kuten myös kovan työn ahavoittama iho saavat hänet näyttämään huomattavasti ikäistään vanhemmalta. Tämä Keisarikunnan teiden kiertäjä on viime aikoina ollut hieman mieleltään järkkynyt. Ensin hän kuuli että hänen koko kotikylänsä väki on joutunut yli-innokkaan noidanmetsästäjän polttamaksi epäiltyinä kultisteina, vielä sulatellessaan moisia kuulumisia matkalla Altdorfiin hän törmäsi tuhottujen vankkurien lähellä itsensä identtiseen kaksoisolentoon kuolleena, vainaja tosin oli erittäin hienoissa vaatteissa. Lassi tokaisi että Aten hahmosta tulee mieleen Paul Teutul Senior mutta nuorempana ja vähemmällä vatsalla.

Garil "Pitkäparta"
(Lassi)
Kääpiöiden eteläisiltä siirtokunnilta Keisarikuntaan päätynyt vain 58-vuotias aatelinen jonka iän johdosta vielä sangen lyhyen partansa perusteella voidaan olettaa ansainneen liikanimensä kääpiökulttuurissa arvostettavilla ominaisuuksilla. Hän on käyttäytynyt arvonsa hyvin tietävän yksilön tavoin ja hänellä on tärkeä tehtävä. Aatelisena hänellä on noblesse oblige jokaista tavallista kääpiötä kohtaan ja hän on pyrkimässä Keisarikunnan prinssin puheille eräiden kääpiöitä loukkaavien ilmoitusten vuoksi, vaatimaan selityksiä Keisarikunnan vanhimpien liittolaisten lokaan vetämiselle.

Eldir Dil
(Jaakko)
Varreltaan 190-senttinen suippokorva erottuu joukosta heti, laiha, harmaahiuksinen ja vihreäsilmäinen ikinuori haltia on joukon vanhin 97 vuoden iällään. Eldir on kotoisin kaukaisilta haltiamailta jostain meren takaa ja on elänyt ihmisten keskellä tuntemattomista syistä vuosikymmeniä, palvellen suurimman osan siitä ajasta merisotilaana, ilmeisesti hänellä oli ammatista aikaisempaa kokemusta oman kansansa parissa.

Hans Kurtz
(Lassi)
Keisarikunnan joissa ja kanaalijärjestelmissä luotsina useita vuosia töitä tehnyt 34-vuotias mies joka on kahden muun Delberzistä kotoisin olevan köyhälistön edustajan kanssa löytänyt työnantajan Garilista.

Siegfried Pestman
(Jukka)
Pröystäileviin vaatteisiin pukeutunut 18-vuotias nuorukainen. Siegfried on Delberziläinen pienen mittakaavan huijari joka on löytänyt yllättävän hyvät tulot Garilin asioita juoksiessaan ja tarjotessaan kääpiölle ihmisasiantuntemustaan.

Joakim Hohhenhaim
(Jukka)
Vain 16-vuoden vanhaksi kaupustelijaksi Joakim on sangen skarppi tapaus. Hän on löytänyt ystävänsä Siegfriedin kanssa hienon työn Garilin asioiden hoitamisessa. Jokainen tingitty lantti Garilin hyväksi on myös Joakimin etu.


Phillipe Descartes
(EPH)
Keikarimaisin maneerein esiintyvä keski-ikäinen noin 40-vuotias bretonnialainen jonka huoliteltujen viiksien ja pienen pukinparran kanssa on ristiriidassa hänen asunsa joka on riitelevä yhdistelmä rääsyjä ja hienompia vaatekappaleita. Vyöllään hänellä roikkuu muskettipistooli ja pistomiekka. Hän on kertonut olevansa palkkasoturi joka etsii työtä Keisarikunnan puolelta. Descartes on osoittautunut suupaltiksi, juorukelloksi, itseään jumalien lahjana naisväelle pitäväksi elostelijaksi ja korttihuijariksi mutta myös tienvarsikohtaamisessa mutanttien kanssa oikeasti sangen pystyväksi miekkamieheksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti