perjantai 2. marraskuuta 2012

Käynnissä olevat kampanjat II

Aikataulujen yhteen sovittamisen vuoksi kampanjat joihin olen sotkeutunut ovat kaikki enemmän tai vähemmän staasissa odottamassa herättelyä. Tosin nyt on tarkoitus pistää sovitulla aikataululla paahtaen ainakin yhtä niistä kunnolla.

1. Bögenhafen
Olemme peliporukalla käyneet vuosia keskusteluja Warhammeriin palaamisesta ja jonkin aikaa sitten kriittinen massa saavutettiin. Keskustelujen jälkeen päätin ajaa näkemystä että lähdemme liikkeelle Warhammer Fantasy Roleplayn legendaarisen Enemy Within seikkailusarjan osasta Shadows Over Bögenhafen jonka sanotaan määritellään miten Warhammer roolipeli eroaa muista fantasiaroolipeleistä. Omistautumisen asteesta kertoo että konsensus löydettiin niinkin erikoiseen asiaan kuin tiukennettuun linjaan, perinteiset "On krapula, pelataanko mieluummin Kimbleä?" selitykset eivät mene läpi jos kaikki muut odottavat innoissaan peliä.

2. Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa

Elisabetiaaninen vakoilutrilleri jota Jukka on urhoollisesti vetänyt vuoroin anomaalisen sunnuntain kanssa odottaa oikeaa hetkeä. En tiedä miten Jukka on suhtautunut esitettyyn ajatukseen että entä jos Jaakon hahmo olisi Solomon Kane joka ilmestyisi pelastamaan meidän muiden hahmot liristä.

3. Anomaalinen sunnuntai

Anomaalinen Maanalainen Ympäristö on vielä aika alku-urilla. Koska kyseessä on sangen kepeä peli kyseinen kampanja voidaan keskeyttää ja aloittaa kuin oikeaan kohtaan jätetty VHS-kasetti ilman mitään ongelmia.

4. Tiilikuun alla

Olen kynäillyt kaikenlaisia hölmöjä ideoita ylös, lainaillut aineksia milloin mistäkin ja runtannut niitä puolivillaisesti yhteen. Tämä kampanja oikeastaan koostuu kehitteillä olevista ajatelmista joita on saatu Hawkwindia kuunnellessa tai katsoessa sellaisia elokuvia kuin Zardoz ja vuosien aikana muissa peleissä toteutetuista jutuista. Esimerkiksi yksi D&D-kamppis päättyi aikanaan melkein parikymmentä vuotta sitten siihen kun Jukan velhohahmo kehitti salamoita sinkoavan sädeaseen ja tehomaanviljelyn ja kohosi näillä avuilla kuolemattomaksi puolijumalaksi, tavallaan Tiilikuun alla on jatkoa tuon suuntaisille jutuille. Tietenkin lainailen ideoita muualtakin kuten vanhasta scifista ja 70- sekä 80-luvun White Dwarf lehdistä.

Itse muistiinpanoja kyseisessä ikuisuusprojektissa on vähän, vain muutamia sivuja muistitikulla ja ne ovat tyyliin "peikot ovat harmaaihoisia" tai "haltioilla on suipot korvat" mutta myös jotain houreita siitä että kuu on massiivinen keinotekoinen satelliitti ja sitä asuttavat aivoja syövät perhosnaiset yms. Tavallaan se on pimeä vintti jolle kiikutan roolipelaamiseen liittyviä juttuja joihin ihmiset vastaisivat "Haltioilla on siis suipot korvat ja ne asuvat metsässä ja elävät tosi pitkään? Tosi omaperäistä Jonas." tai "Ai että aivoja syöviä perhosnaisia jotka laskeutuvat kuusta abduktoimaan miehiä? Kiitos tosi paljon että jaoit tämän, oletko keskustellut jonkun kanssa näistä ajatuksista?".

Kyseessä on siis hirveä sillisalaatti joka tällä hetkellä palvelee jaloa tarkoitusta olla se pohja jolta esimerkiksi olen kirjoittanut muutaman vielä julkaisua odottavan jutun Fight On! lehteen. Kyseessä on myös eräänlainen taustamaailma siihen tarpeeseen että itse väkertämäni seikkailu jonka olen esimerkiksi vetänyt alunperin Forgotten Realms kampanjassa on julkaisukelvoton koska Forgo on on jonkun toisen omaisuutta niin sijoitan sen saman sekoilun sitten itse kehiteltyyn ympäristöön ja näin kenenkään varpaille ei astuta edes vahingossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti