perjantai 9. marraskuuta 2012

Abraxasin kadonnut manner

Aina silloin tällöin törmään johonkin mielenkiintoiseen juttuun joka herättä vain vastustamattoman tarpeen jakaa se. Tällä kertaa törmäsin Fabled Lands blogissa tieteisfantasiakampanjaan joka vaikuttaa kuin Tékumelin kadotetulta sisarelta tai fantasiakampanjalta joka pohjaa sen sorttiseen scifiin jota esimerkiksi Brian Aldiss, Jack Vance, Frank Herbert ja Bob Shaw ovat kirjoittaneet. Siis kyseessä ei ole mikään gonzo luolaholvijuttu jossa örkeillä on sädepyssyjä vaan..

No, katsokaa itse, tuossa kampanjakuvauksessa yhtä sun toista tarjottavaa mielikuvitusmaailmojen ystäville. Itse pidän tavasta jolla hyvin hommansa osaava kuvittaja herättää näkymät henkiin ja siitä kuinka epäihmiset ovat todellakin hyvin vieraita elämänmuotoja vaikka muuten olenkin kliseekiisselin* ylin ystävä.

Linkki: The lost continent of Abraxas

*Kliseekiisselissä ei ole sinänsä vikaa, itse tykkään suipporvahaltiaimeiningistä koska se on eräänlainen lingua franca eli yleiskieli jolla on helppo kommunikoida. Esmes. vanha suosikkini Runequest on varmasti helpommin lähestyttävä juuri siksi että Gloranthan ufoottiset ja ei kovin kliseiset aldryamit ja mostalit eivät päällisin puolin eroa perusfantsun haltioista ja kääpiöistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti