keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Goblinaid

En usein tässä blogissa puhu figuista sillä harrasta tällä hetkellä mitään figuuripeliä, ja jätetään kommentoimatta jos jonkun mielestä pelaamani roolipelit ovat oikeasti taktista figushakkia tms. eivätkä oikeita roolipelejä. Mitä tinasotilaiden pensselöintiin tulee olen auttamattoman huono. Silloin kun nuorena, tarkkasilmäisenä ja kädet vapisemattomina niitä maalailin en parantunut kymmenen vuoden maalailulla taidoissa ollenkaan. Silti jokin tinasotilaissa vetää yhä puoleensa ja niitä kertyykin satunnaisesti nurkkiin.

Silloin kun oli aktiivinen figuintoilija olin myös kovin innostunut Warhammerin figupeleistä ja vastoin kaikkea tehokkaan ja iskukykyisen armeijan suunnittelua kasasin sen vihernahkaisista peikoista ja örkeistä. En tullut juuri miettineeksi että mistä ne ilmeikkäät pikkupeikot ym. hassusti irvistelevät otukset tulivat, ainoastaan valmistaja keikkui mielessä. Tietenkin joku niitä figuja kuitenkin suunnitteli ja väsäsi ennen kuin niistä tehtiin edes muotteja. Joku jolla on silmää yksityiskohdille, valutekniikan vaatimuksille ja kykyä välittää ehkä jonkinlainen visio tai konsepti pelkän pelinappulan sijaan.

Kev "gobbomestari" Adams teki aikanaan hyvin paljon juuri kaikenlaisia ilkikurisia pikkuisia peikkoja ja örkkejä joista joitakin minäkin rävelsin innokkaasti maalipurkkien kanssa. Mies on myöhemmin tehnyt töitä mm. Wargames Foundrylle ja Otherworld Miniaturesille.

Tämä blogaus on kirjoitettu siksi että figuurimaakarille on kuulunut huonoja hiljan. Adams joutui sangen ikävän hyökkäyksen kohteeksi, eli sellaisen satunnaisen banaalin väkivallanteon josta jokainen voi itsensä hyvin huonolla tuurilla löytää. Siitä voi lukea Goblinaidin Facebook-sivulta ja jos pienet vihreät miehet ja spliffiä imeskelevä taiteilijan omakuva kiinnostavat Wargames Foundryltä löytyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti