perjantai 21. joulukuuta 2012

Tämän seikkailupelin sankari olet sinä!

Jonkin aikaa sitten kirjoitin Turn to 400 dokumenttiprojektista joka kaipasi yleisörahoitusta, no siitä projektista ei tullut mitään. Tällä kertaa on uusi Taistelupelikirjoista kertova väkijoukkorahoitteinen projekti pystyssä, sen tavoitesumma on pienempi ja tarkoituksena on tässä uudessa projektissa tehdä kirja joka kertoo taistelupelikirjoista. Itse näen tuon projektin tärkeänä koska se kiinnittää huomiota brittiläisen pelikulttuurin saavutuksiin. Itseni lisäksi moni muu 80-luvun kakara imi nimenonomaan tuolta suunnalta hienovaraisia vaikutteita, kiitos suomennettujen taistelupelikirjojen. Uskon että nuo hyvin hienovaraiset brittivaikutteet tekivät paljon hyvää alkavalle roolipelikulttuurille. Käsitykseni siitä esimerkiksi mikä on ns. perusfantasiaa ja perusluolakomppausta on pitkälti kiittäminen Velhovuoren aarretta eikä esimerkiksi niitä silloin aikanaan suomeksi käännettyjä D&D-moduuleja jotka olivat kaikki mielestäni vailla sitä kipinää joka olisi sytyttänyt seikkailun tuntua.

Pelisuunnittelijat Steve Jackson (Ei siis hänen Amerikan kaimansa joka on myöskin pelisuunnittelija), Ian Livingstone ja mestarikuvittaja Russ Nicholson ovat pitkälti vastuussa siitä että lähdin oikealla jalalla liikkeellä kohti luolaholvien syövereitä.
Voin helposti kuvitella että jos oppaanani olisi maanalisiin syövereihin ollut vain Punaboksi ja Paunan kääntämät Mentzeriläiset ohjeistukset en välttämättä olisi tutkinut niin syvälle.Lisätietoja tästä kirjaprojektista löytyy seuraavilta sivuilta:

YOU ARE THE HERO Kickstarter

www.YouAreTheHero.co.uk

1 kommentti: