sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Bögenhafenin markkinoilla

Seurue saapuu Bögenhafeniin jokilaivalla ja punottuaan tovin juoniaan lähtee melkein heti selvittämään edesmenneen Kastor Lieberungin asioita, lähinnä koskien valtavaa perintöä. Descartes jätetään pois suunnitelmista ja bretonnialainen suuntaa etsimään ongelmia omillaan. Josefilla taas on kiireitä omien bisneksiensä kanssa, hän vihjaa Hansille että hänellä on suuria suunnitelmia liittyen raakaviinan tislaamiseen ja halpaan viiniin jossa häntä avustaa Nulnilainen alkemisti.

Markkinahumussa Garil maksaa häpeäpaaluun kahlitun juopon kääpiön nimeltä Gottri vapaaksi tuntemansa äkillisen solidaarisuuden puuskassa. Tästä kiitoksena epatto alkaa häpeilemättä vinkua heti pikkurahaa saadakseen juotavaa ja katoaa Garilin silmän välttäessä omilleen. Ensimmäinen päivä kuluu selvitellessä Lieberungin asioita ja selviää että koko miehestä ei ole oikeasti mitään tietoa ja paperit joita hahmoilla hänestä on hallussaan ovat mitä ilmeisimmin täysin tekaistuja.

Illan aikana sattuu vielä kaikenlaista hämärää. Hahmot, tai lähinnä Garil muiden levitellessä käsiään pysäyttävät friikkisirkuksesta karkuteille lähteneen kolmijalkaisen peikon, Joakim voittaa viisi kultakruunua hämmentävän hyvällä tuurilla, kyseessä on kolmen minuutin selviytymishaaste eräänlaisessa vapaaottelussa ja Joakimin rohkaisemana Eldir päättää koettaa onneaan ja ottaakin sitten lukua melkein saman tien. Yöllä Franz huomaa että toinen kuista on täytenä vaikka sen pitäisi olla vain ohuena sirppinä, huono enne jos jokin.

Seuraavana aamuna heti asteltuaan majatalosta ulos joku paikallinen hullu meuhkaa seurueelle kaaoksesta ja miehestä joka ei ole mies ym. sekalaista. Hansilla on koko aamupäivän outo tunne että joukkoa tarkkaillaan mutta mitään ei näy. Vähissä rahoissa ja mahdollisuuksien taas valuessa hukkaan lähestyy friikkisirkuksen tirehtööri heitä, kolmijalkainen peikko on taas karkuteillä ja hän tarvitsee pystyvää apua sen kiinni saamiseksi.

Luvassa onkin entistä paskaisempi homma sillä peikko on livahtanut viemäreihin Bögenhafenin alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti