keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Holvit on avattu

Eilen viuhui varmaan tämän vuoden merkittävin vanhoihin roolipeleihin liittyvä uutinen pöytään. Vanhoja D&D-moduuleja ja sääntökirjoja saa taas laillisesti ostaa elektronisesssa muodossa. Yleisöryntäyksen johdosta en päässyt edes katsomaan sivustoa kuin vasta nyt.

En tiedä vielä yhtään millainen on skannauksien laatu, onko sisälmysluettelot kunnossa ja onko esimerkiksi haku tekstistä mahdollista. Edellisellä kerralla kun WotC myi vanhaa tauhkaa saman firman kautta PDF:inä niin laatu ei päätä huimannut. Tällä kertaa olen kuullut vihjauksia että homma olisi hoidettu oikein.

Dungeons & Dragons Classics

3 kommenttia:

 1. Oliko niissä vanhoissa oldschool-D&D seikkailuissa mitään hyviä?

  VastaaPoista
 2. Vaikka mitä, ainakin tuo G1-3 Against the Giants trilogian voisi pelata jossain vaiheessa. Olen aikaisemmin karsastanut noita G-sarjan moduuleita mutta mielipiteeni on muuttunut vuosien varrella. Lisäksi tuo koko trilogia on vain 30+ sivua materiaalia ja luolaholviosuudet eivät ole kauhean syviä kartoituspainajaisia. Siitä saisi kivan minikamppiksen eeppistä perusfantsua ja sankarointia Warhammerin tummien sävyjen, ASE:n gonzoilun ja Jukan Elisabetiaanisen trillerin vastapainoksi.

  Lisäksi aloittaisitte valmiiksi kovilla hahmoilla joilla on suhteellisen ok statit (vähintään kaksi 15+ ominaisuutta) ja ainakin pari maagista esinettä jotka ei ole parannusjuoma ja suojaus ihmisrottia vastaan käärö vaan jotain hyödyllisiä releitä. Nämä on siis itse Gary Gygaxin eli AD&D:n ja G-sarjan seikkailujen tekijän suosituksia ei mun nössöilyä.

  VastaaPoista
 3. Tietysti noita klassikoita voidaan kompata myös ASE:n hahmoilla kunhan ovat sopivilla tasoilla.

  VastaaPoista