tiistai 8. tammikuuta 2013

Laukaus! Laukaus!

Anteeksipyytöni lukijoille otsikon SA-int viittauksesta, blogin kirjoittaja ei ihan niin hirveästi nauttinut pakollisesta ajastaan hyppelehtimissä aseen kanssa tuossa valtion järjestämässä larpissa että moiselle olisi sijaa. Tämänkertainen huuteluni uuninpankolta liittyy sotataitoihin, tai siis nojatuolikenraalin sellaisiin.

Viime vuoden lopulla törmäsin melkoisen uskomattomaan juttuun, nimittäin esihistorialliseen sotapeliin joka vaikuttaisi olevan oikeasti esihistoriallinen roolipeli vuodelta 1966! Tämä Michael F. Kornsin Modern War in Miniature eli vapaasti käännettynä moderni sota miniatyyreinä on 8 vuotta aikaisemmin julkaistu kuin Dungeons & Dragons, ja vuoden aikaisempi kuin Weselyn Braunstein pelit. Olen räpytellyt silmiäni epäuskoisena ja miettinyt milloin kuravesi ja sillit tarjotaan.

Pelistä löytyy vähän juttua täältä. Samasta osoitteesta voi myös käydä lataamassa sääntökirjan. Kehoitan siis aiheesta kiinnostunutta lukijaa katsomaan sääntökirjan sivuja väliltä 9-11 ja hämmästymään. Kyseessä on dialogi joka mielestäni kuvaa roolipelaamista hyvin varhaisessa muodossa eikä poikkea merkittävästi niistä esimerkeistä mitä vanhoissa roolipeleissä oli, ainoastaan aihepiiriltään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti