torstai 23. tammikuuta 2014

Pelkkiä vankityrmiä, ei lohikäärmeitä lainkaan

Olen aika usein kirjoitellut täällä väkijoukkorahoitteisista kampanjoista mutta harvemmin videopeleistä. Nyt on tutkalleni osunut mielenkiintoinen videopeli, nimittäin Kingdom Come: Deliverance joka vaikuttaa poikkeukselliselta. Tsekkiläinen pelistudio on kehittelemässä vapaan maailman keskiaikaista rankistelua jossa miekkaillaan verissäpäin, ratsastetaan taistelukentälle ja käyskennellään kylänraitilla. Koukkuna on se että pelissä ei ole mitään yliluonnollista höpötystä, velhoja, örkkejä tai muuta sellaista vaan pelkkää realismihakuista historiasimulaatiota, näin kömpelösti sanoiksi puettuna.

Pöytäroolipelien puolella makuni on päinvastainen vaikka ajoittain jokin outo simulaatiovimma iskeekin. Videopelissä on kuitenkin kyse tyystin erilaisesta ilmaisusta joten raskaampi mudassa rämpiminenkin kiehtoo. Videopelin potkustartista kannattaa katsoa ainakin esittelyvideo, partareino-ohjelmoija saa kyllä koskettavalla puheellaan kukkaron nyörit höltymään jos aihepiiri kiinnostaa vähääkään.

Linkki: Kingdom Come: Deliverance


4 kommenttia:

 1. Näyttää hyvältä ja tavoitteensa ovat jo saavuttaneet kickstarterissa, mutta tuo mainittu "parta reino" loppukommentissaan kuulostaa ihan siltä Madventuresin "Gimme your panties" creepsteriltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet, ihan selvästi sama tyyppi. Itse aion palkkapäivänä tukea tuota, saa syytää pantsuautomaattiin voittonsa ihan rauhassa kunhan pelin saavat aikaiseksi.

   Poista
 2. Pelissä on potioneja, se on pilattu. :D

  VastaaPoista
 3. Ei nuo juomingit ongelma ole, kun ei ota osumaa, mutta kun ottaa ... http://www.giantitp.com/comics/oots0937.html xD

  VastaaPoista