maanantai 27. tammikuuta 2014

Vancen scifiä roolipelinä

Olin suhteellisen yllättynyt kun törmäsin uutiseen että Robin D. Lawsilta on tulossa tieteisroolipeli mutta olin vielä yllättyneempi kun luin että se pohjaa Jack Vancen töihin. Peli sijoittuu samaan maailmankaikkeuteen kuin esimerkiksi Demon Princes ja Alastor kirjasarjat. Laws on yksi suuresti kunnioittamiani pelisuunnittelijoita ja on ihastuttavaa että Vancen scifi saa vihdoinkin paikkansa myös roolipelien parrasvaloissa.

The Gaean Reach

3 kommenttia:

 1. Funny you should mention Jack Vance. He made up a number of 'fantasy words' used in D&D (and other RPGs) to this day, and for which Gygax gets credit, such as 'libram' (a magic book).

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa helkkarin hyvältä vaikken Vancen tuotantoa tunnekaan. Lawsilta irtoaa aina mielenkiintoisia ja massasta erottuvia kulmia peleihinsä. Tällä kertaa esimerkiksi toi eph-kela vaikuttaa erittäin lupaavalta: "This is not a background where NPCs exist purely to provide clues for the next stage of the adventure, instead, the NPCs are complex individuals, with their own aims and objectives, with whom you have to interact and that interaction may send the game off in surprising directions."

  Jännä nähdä miten sales pitch sitten käytännössä toteutuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kuulostaa tosi kovalta, itseäni tuollaisessa huolestuttaa että kuinka paljon pelinjohtajalle tuosta tulee työtä. En ole kovin kummoinen moniajon suoriutuja joten perusEPH-tason ulkopuolelle varmaan vaaditaankin jotain Lawsin ihmekikkoja.

   Poista